
Dat ik van lekker eten hou, wisten jullie natuurlijk al door het "over mij" verhaal. En het allerliefste doe ik dat buiten de deur. Maar, ook thuis probeer ik er het allermooiste feestje van te maken en de tong te strelen,
Nooit kan ik het nalaten ergens weer een tot de verbeelding sprekend kookboek mee te nemen. Naast de enorme rij die er al staat, kwam ik op de tweedehands afdeling bij boekhandel Paagman in Den Haag en vond ik het boek van Maurice Joyant, de Kunst van het koken en vond daarin prachtige tongstrelende recepten.
De 1e pagina gaat over Gastronomie in de Belle Epoque. Je begrijpt dat dat me zeer aanspreekt. Ik vertel je later meer over hem, maar ik zal alvast een 1e recept snel te bereiden recept met je delen.
Girolles:
Neem cantharellen, maak ze zorgvuldig schoon en doe ze in gezouten water. Laat het vocht volledig inkoken. Voeg boter, knoflook gehakte peterselie en peper toe. Et Voila! Lekker bij een omelet.
Reactie plaatsen
Reacties